Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potvrđeno

Odbrana Milorada Dodika podnijela žalbu na odluku Suda Bosne i Hercegovine

Foto: Hazim Aljović/FENA

Dodik i Lukić, optuženi za nepoštovanje odluka visokog predstavnika u BiH Christina Schmidta 16. oktobra na ročištu u Sudu BiH rekli su da ne razumiju optužnicu, nakon čega je konstatovano da su se optuženi izjasnili da nisu krivi

Odbrana predsjednika RS-a Milorada Dodika podnijela je danas žalbu Sudu Bosne i Hercegovine koji je odbio premještanje procesa u nadležni sud u Banju Luku, izjavio je branilac predsjednika RS Goran Bubić.

Bubić je pojasnio i da žalba sadrži i proceduralni prigovor, koji se, između ostalog tiče, blagovremenosti prijedloga.

“Mi smo istakli četiri grupe izjava koje utiču na nezavisnost i nepristrasnost Suda BiH”, rekao je Bubić novinarima u Banjoj Luci.

Ročište u predmetu protiv Dodika i v.d direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića Lukića odgođeno je 6. decembra pred Sudom BiH, nakon što je odbijen zahtjev advokatskog tima odbrane da ovaj predmet bude prebačen u Banjaluku.

Dodik i Lukić, optuženi za nepoštovanje odluka visokog predstavnika u BiH Christina Schmidta 16. oktobra na ročištu u Sudu BiH rekli su da ne razumiju optužnicu, nakon čega je konstatovano da su se optuženi izjasnili da nisu krivi.