Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

do 3. aprila

Određen jednomjesečni pritvor Darku Elezu

darko elez (1)

Elez je u Bosnu i Hercegovinu izručen iz Srbije 3. marta

Sud Bosne i Hercegovine danas je osumnjičenom Darku Elezu odredio pritvor u trajanju od najduže mjesec dana od dana lišenja slobode, odnosno najduže do 3. aprila, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon što je razmotrio navode Tužilaštva i odbrane te nakon izvršenog uvida u dostavljene dokaze Tužilaštva, Sud je utvrdio da je prijedlog Tužilaštva za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenom Darku Elezu osnovan i to kako u pogledu postojanja osnovane sumnje o počinjenju inkriminisanih radnji, tako i u pogledu postojanja posebnih pritvorskih razloga.

Elez je u Bosnu i Hercegovinu izručen iz Srbije 3. marta.

On je jedan od optuženih u okviru predmeta “Lutka” u kojem su optuženi procesuirani za ubistva, pokušaje ubistva, pljačke transporta novca i druga kaznena djela, dok je optuženi Elez bio nedostupan, a također, Tužilaštvo BiH radi na opsežnom predmetu organiziranog kriminala koji se odnosi na osumnjičenog Eleza i druge osobe koje su pod istragom zbog teških kaznenih djela organiziranih ubistava, iznuda i drugih kaznenih djela na području Istočnog Sarajeva i Bosne i Hercegovine.