Određene mjere pritvora za tri osumnjičene osobe u „akciji Poligon”

Policija-Zenica1
FOTO: Ilustracija

Sudija za predhodni postupak Općinskog suda u Zenici prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva ZDK o produženju pritvora za tri osobe, koje su u okviru akcije “Poligon” osumnjičene za krivična djela primanja dara i drugih oblika koristi. Za jednu osumnjičenu osobu nije odobren pritvor, nego su mu određene mjere zabrane sastajanja sa određenim osobama, saopćeno je Feni od stručne saradnice za odnose sa javnosti Tužilaštva ZDK, Naile Muratović.

U akciji “Poligon” osumnjičene su četiri osobe prema kojima je postupajući tužilac proteklih pet mjeseci, uz tehničku podršku ovlaštenih lica MUP-a ZDK i OSA BiH, provodio posebne istražne radnje, a sve u cilju otkrivanja i rasvjetljavanja gore naznačenih krivičnih djela i lica, koje su dovele do realizacije navedene akcije.

Osumnjičena osoba S.A. tereti se zbog produženog krivičnog djela „primanja dara i drugih oblika koristi“ i „zloupotrebe položaja ili ovlaštenja“, dvije osobe B.N. i M. Đ. zbog krivičnog djela „primanje dara i drugih oblika koristi“, a osoba D.E., za koju nisu određene mjere privora, osumnjičena je zbog krivičnog djela „primanje dara i drugih oblika koristi“ i krivičnog djela „Neprijavljivanje krivičnog djela ili učinitelja“.

Istražne aktivnosti vezane za slučaj “Poligon” su u toku.