Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Održan glavni pretres protiv bivšeg šefa brčanske policije

goran-lujic

Pred Osnovnim sudom Brčko distrikta održan je glavni pretres u predmetu protiv optuženog Gorana Lujića, bivšeg šefa Policije Brčko distrikta.

Njemu se stavlja na teret da je počinio krivična djela: ugrožavanje javnog saobraćaja, protuzakonito posredovanje i krivotvorenje službene isprave, priopćeno je iz Pravosudne komisije Brčko distrikta.

Lujić je u junu 2014. godine u naselju Kolobara u Brčko Distriktu skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je udario u drugo vozilo pa potom i zloupotrijebio svoj položaj policijskog službenika. Naime, nakon nesreće je izvještaj o događaju lažiran pa se tvrdilo da je nesreću izazvao drugi policijski službenik koji je vozio auto kojim se isključivo koristi Goran Lujić.

U međuvremenu je utvrđeno da su, u spornom intervalu, izbrisani svi video zapisi sa kamera koje se nalaze na putu od mjesta na kome je preuzeto vozilo kojim je načinjena saobraćajka do mjesta nesreće.

No, cijeli slučaj je rasvijetljen te je ustanovljeno da je Lujić zapravo skrivio nesreću.

Na današnjem pretresu izvedeni su dokazi saslušanjem dva policijska službenika koji su svjedočili na okolnosti prijavljivanja sporne saobraćajne nezgode od 12. juna 2014. godine, koja se optužnicom Tužiteljstva Brčko distrikta stavlja na teret Lujiću.

Za nastavak glavnog pretresa, koji je zakazan za 11. marta 2016. godine, određeno je saslušanje još tri svjedoka.