Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Preminuo u 66. godini

Održan komemorativni skup za prvog brčanskog gradonačelnika Sinišu Kisića

kisic

Komemorativnom skupu u Domu kulture u Brčkom nazočio je i aktualni gradonačelnik Brčkog Siniša Milić

U organizaciji Ureda gradonačelnika Brčko distrikta BiH, u petak je održan komemorativni skup u povodu smrti prvog brčanskog gradonačelnika Siniše Kisića, koji je 6. maja ove godine nakon kratke i teške bolesti preminuo u 66. godini.

Komemorativnom skupu u Domu kulture u Brčkom nazočio je i aktualni gradonačelnik Brčkog Siniša Milić, koji je kazao da je Siniša Kisić dao nemjerljiv doprinos razvitku Distrikta u različitim segmentima života i da je bio aktivan kao sportaš i kao društveno-politički radnik.

“Djelovao je možda u najtežim trenutcima za ovu lokalnu zajednicu i donosio teške odluke. Da nije griješio dokaz je i to što je na vijest o njegovoj smrti pristigao veliki broj telegrama sućuti s različitih strana, u kojima je iskazana bol zbog njegovog preranog odlaska. Upućene su i riječi zahvalnosti za sve ono što je uradio u proteklom razdoblju ne samo za Brčko, već i za Republiku Srpsku, BiH i čitavu regiju”, kazao je Milić, priopćeno je iz njegova ureda.

Dodao je kako je i u političkom djelovanju bio prisutan Kisićev sportski karakter, podsjetivši da je riječ o istaknutom sportašu koji je branio boje bivše Jugoslavije i čitav svoj sportski vijek proveo u svom matičnom odbojkaškom klubu “Jedinstvo”.

“Njegov sportaški karakter pomogao mu je da u svemu ima fer pristup i jedno viteštvo, po kojem se i danas cijeni”, zaključio je Milić.

Na komemorativnom skupu obratio se i ministar energetike i rudarstva u Vladi Republike Srpske Petar Đokić i kazao da je Siniša Kisić bio prvi kada se trebao u teškim vremenima obnavljati društveni život.

“Siniša je znao okupljati ljude, pokazati vjeru u ljude, znao je dati potporu ljudima, prepoznati dobro i uvijek se borio za dobro. Zato ga i danas po dobru spominjemo i tako ćemo ga čuvati u našim sjećanjima”, dodao je Đokić.