BiH

i finansijska podrška

Održano tradicionalno druženje penzionera Bosnalijeka

07/06/2021

Generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović kaže da je ovogodišnje druženje sa bivšim kolegama proteklo u znaku obilježavanja vrijednog jubileja - 70 godina postojanja Bosnalijeka

Zahvaljujući povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, Bosnalijek je tokom protekle sedmice ugostio svoje penzionere na tradicionalnom druženju.

Zbog pandemije su ovi susreti održani u manjim grupama poštivajući sve epidemiološke mjere.

U ugodnoj atmosferi u prostorijama Bosnalijeka penzionerima su uručeni prigodni pokloni, a u narednom periodu biće im uplaćena i određena finansijska podrška.

Generalni direktor Bosnalijeka Nedim Uzunović kaže da je ovogodišnje druženje sa bivšim kolegama proteklo u znaku obilježavanja vrijednog jubileja – 70 godina postojanja Bosnalijeka.

“Naši penzioneri su u velikoj mjeri doprinijeli da Bosnalijek izraste u najvećeg domaćeg proizvođača lijekova koji danas svoje proizvode izvozi u više od 20 država na tri kontinenta. Zahvaljujući trudu i radu svih generacija radnika, Bosnalijek je trenutno regionalni lider u farmaceutskoj industriji. Uspjeli smo odgovoriti svim potrebama domaćeg tržišta u vremenu pandemije, a sigurno snabdijevanje naših građana svim esencijalnim lijekovima i pomoć u borbi protiv COVID-19 ostaje naš prioritet i u narednom periodu”, poručio je Uzunović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.