BiH

UIO

Oduzete cigarete vrijedne skoro 77.000 KM

25/03/2021

Na putnoj komunikaciji Sarajevo – Konjic, u mjestu Raštelica, izvršena je kontrola putničkog motornog vozila pri čemu je pronađeno a potom i oduzeto 13.995 kutija cigareta

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalnog centra Sarajevo, sproveli su još jednu uspješnu operativnu akciju s ciljem sprečavanja nelegalnog prometovanja akciznim proizvodima, saopćeno je iz UIO.

Na putnoj komunikaciji Sarajevo – Konjic, u mjestu Raštelica, izvršena je kontrola putničkog motornog vozila pri čemu je pronađeno a potom i oduzeto 13.995 kutija cigareta koje nisu obilježene akciznim markicama koje izdaje UIO. Vrijednost oduzete robe iznosi 76.972,00 KM, a ista je bila namijenjena za prodaju na crnom tržištu.

Protiv lica G.E. bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo Nedozvoljen promet akciznih proizvoda, iz člana 210 a. Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.

Prilikom izvođenja ove akcije službenici UIO, koristili su opremu, znanje i vještine stečene kroz dugogodišnji program obuke i opremanja od strane Vlade SAD, kroz program EXBS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.