Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"čemu žurba"

Oglasila se Ambasada SAD-a u Sarajevu o imenovanju direktora Uprave policije TK

ambasada-SAD-Sarajevo

Podsjetimo, doskorašnji direktor policije Dževad Korman kojeg zastupa advokat Damir Alić tužio je Vladu Tuzlanskog kantona zbog nezakonite smjene

Vlada TK na hitnoj je sjednici donijela odluku o imenovanju direktora Uprave policije TK, te je na tom mjestu od jučer Safet Ibrahimović. Ibrahimovićevo imenovanje podiglo je dosta prašine u javnosti, a veliki je broj pitanja na koja se traže odgovori.

Podsjetimo, doskorašnji direktor policije Dževad Korman kojeg zastupa advokat Damir Alić tužio je Vladu Tuzlanskog kantona zbog nezakonite smjene, a predložena je i hitna mjera da se obustavi konkursna procedura izbora novog direktora Uprave policije dok se ne okonča sudski postupak u ovom predmetu odnosno da se Korman vrati na poziciju sa koje je smijenjen.

I taj je postupak u toku. No, to nije spriječilo Vladu TK da jučer postavi Ibrahimovića na njegovu poziciju.

O sve mu se danas oglasila i Ambasada SDA-a u Sarajevu, na svom Twitter nalogu.

“Imamo mnogo pitanja oko imenovanja novog direktora policije u Tuzlanskom kantonu. Pogotovo, zašto se žuri s ovim imenovanjem kada postoje legitimna pitanja o njegovoj kvalifikaciji i razrješenju prethodnog direktora”, poručili su iz Ambasade SAD-a u Sarajevu.