Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oglasili se iz MUP-a nakon što je zapaljen automobil potpredsjednice SBB-a

auto arapovic2333
Foto: Press centar SBB-a

U sarajevskom naselju Dobrinja jutros je zapaljen automobil potpredsjednice Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Adise Omerbegović – Arapović.

Automobil je zapaljen u 4.25 sati, a nakon obavljenog uviđaja utvrđeno je da je požar izazvan lako zapaljivom tekućinom, navode iz MUP-a Kantona Sarajevo.

“Dana 18.09.2018. godine oko 04,25 sati, obaviještena je IV PU da je u ulici Gandijeva, općina Novi Grad Sarajevo došlo do požara na motornom vozilu marke “Volvo” D-5, vlasništvo O.A.A. iz Sarajeva.

Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta. Također je došlo do oštećenja na parkiranim motornim vozilima marke “BMW”, vlasništvo R.D. iz Sarajeva i “Ford Fiesta”, vlasništvo Ž.O. iz Istočnog Sarajeva, a koja su se nalazila parkirana u neposrednoj blizini.

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a. Izvršenim uviđajnim radnjama je konstatovano da je do požara došlo upotrebe zapaljive tečnosti i otvorenog plamena od strane NN lica.

Policijski službenici, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju opisanog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca”, stoji u saopštenju iz MUP-a KS.