Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

policija spriječila obračun

Oglasili se ključni akteri novog cirkusa u NSRS: “On je bio iza i sve vrijeme govorio; šta je p…”

vukanovic
FOTO: Screenshot

Oni su im pravili te scenarije i zato nemaju precizne instrukcije jer je (bivši direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije Osman Mehmedagić) u zatvoru i ne znaju šta da rade

“Nakon što je, kako to Rankić rekao ‘iznabadao njega glavom‘, danas ste svjedočili da je Nenad Stevandić fizički se obrušio na nas iz Kluba Za pravdu i red. Očito mu je zasmetalo to što smo ga pitali da li je njegova svastika imenovana za direktora, što je tačno. I ukazali smo na nepotizam i zloupotrebe, javni novac koji dobija upravo ta porodica. I umjesto da odgovori na naša pitanja, vidjeli ste da se Stevandić na nas zaletio”, kazao je nakon najnovijeg incidenta u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović.

Prije toga, tvrdi Vukanović, dolazile su najprimitivnije uvrede koje od poslanika SNSD-a Zorana Stevanovića.

“Postaje nepodnošljiv rad u NSRS. Ja mislim da nikad u proteklih 30 godina nije bila ovakva situacija. Prijavićemo institucijama ovaj događaj da oni istraže”, poručio je.

Na pitanje je li vrijeđao Slobodana Župljanina kako tvrdi Stevandić, Vukanović je rekao:

“Gospodina Župljanina nisam ja spominjao nego on. Ja sam spominjao urednike RTRS-a koji su u službi mafije i zla. Nijednu izjavu ja nisam imao na RTRS-u kao poslanik za pet godina. To je javni servis svih nas a ne javni servis vladajuće stranke”, kazao je Vukanović obraćajući se novinarki RTRS-a s kojom je imao duel na presici nakon skandaloznih scena u NSRS (snimku možete pogledati na dnu teksta).

“Ovo nije korida na Manjači nego Narodna skupština”

Pred novinarima se pojavio i Đorđe Vučinić, poslanika partije Za pravdu i red.

“Ja bih volio da neko kaže Nenadu Stevandiću da ovo nije korida na Manjači nego Narodna skupština Republike Srpske. Kada je bio incident ja sam prišao da vidim o čemu se radi, on je pokušao da me fizički udari glavom, ali brzom reakcijom pripadnika MUP-a sve se spriječilo jer su jedan ili dvojica držali njega, mene je jedan držao”.

Vučinić tvrdi da mu je tokom incidenta Siniša Vidović, savjetnik Nenada Stevandića, psovao majku.

“Da je pravde i morala iole u ovoj Narodnoj skupštini on bi već ujutro dobio otkaz”, kazao je.

“Vukanović i ja dok silazimo sa drugog sprata, gdje su kancelarije našeg kluba, izlazi iz svog kabineta Stevandić sa još četiri pet ljudi. I dok smo silazili niz stepenice on je bio iza nas i sve vrijeme govorio; šta je… pa ona riječ na p, ne želim da kažem koja, jer je zaista nepristojno vjerujem da će svi shvatiti o čemu se radi. Želio je da isprovocira incident i da on ispadne žrtva od jednog dželata”, ispričao je Vučinić.

Stevandić: Nikog nisam udario

Predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić izjavio je da su mu trojica poslanika Liste za pravdu i red večeras prepriječila put i pokušala da mu zabrane izlazak iz skupštinske sale, ali da on fizički nije nasrnuo ni na koga, te istakao da oni čiji je zadatak bio da onesposobe usvajanje budžeta i ekonomske politike, kao i Nacrt zakona o referendumu i Nacrt zakona o imunitetu u tome nisu uspjeli.

“Zato su bijesni”, rekao je Stevandić večeras novinarima u Banjaluci.

On je ustvrdio da su ljudi koji su pokušali da izazovu incidente isti oni koje instruiše OHR i čiji je neformalni šef dobio mjesec dana pritvora.

“Oni su im pravili te scenarije i zato nemaju precizne instrukcije jer je (bivši direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije Osman Mehmedagić) u zatvoru i ne znaju šta da rade”, kazao je Stevandić.

“Nisu se usudili fizički da me napadnu”

On je rekao da su poslanici Liste za pravdu i red pokušali da ga spriječe da izađe iz skupštinske sale misleći da će ga time uplašiti.

“Moram da priznam da su se pomjerili i nisu se usudili fizički da me napadnu, nego su me pokušali provocirati kako bih ih odgurnuo. Nikoga nisam udario, fizičkog kontakta nije bilo. Postoje svjedoci za ovo što pričam”, tvrdi Stevandić.

On tvrdi da su svemu prethodile uvrede opozicije.

“Na kraju sam reagovao na vrijeđanje ranjenog borca Vojske Republike Srpske Slobodana Župljanina i provociranje generalnog direktora RTRS-a Dijane Milanković”, tvrdi Stevandić.

Predsjednik NSRS poručio je da nikome ne dozvoljava da ga spriječi u obavljanju posla.

Podsjetimo da je sve počelo kada je šef poslaničkog kluba Liste za pravdu u sklopu tačke dnevnog reda kadrovska pitanja pitao Stevandića da li je Draženka Janjanin, koja je postavljena za direktoricu Agencije za osiguranje Republike Srpske, njegova svastika.

Stevandić je potvrdno odgovorio nakon čega je Vukanović pitao ima li tu nepotizma. Sve to propratili su poslanici vladajućih stranaka, koji su vrijeđali Vukanovića, a Stevandić mu je u dva navrata oduzimao riječ.