Predsjednik Platforme za progres

Oglasio se i Hadžikadić, već govori o narednim izborima

hadzikadic – ftv (1)

“Nadam se da će u budućnosti, ukoliko se ne desi na ovim izborima, taj način ponašanja, to glasanje za neku drugačiju budućnost na kraju pobijediti”, rekao je Hadžikadić

Predsjednik Platforme za progres i kandidat za člana Predsjedništva BiH Mirsad Hadžikadić kazao je da rezultati ukazuju na ono što se u BiH dešava već 30 godina.

“Ljudi glasaju protiv, a ne za. Mi smo pokušavali da ukažemo na problem takvog načina glasanja zato što rezultati u državi jasno pokazuju da se tako ne može naprijed. Koalicija Država će nastaviti da svojim kvalitetom, programima, iskrenim i principijelnim ponašanjem pokazuje taj drugi put i nadam se da će u budućnosti, ukoliko se ne desi na ovim izborima, taj način ponašanja, to glasanje za neku drugačiju budućnost na kraju pobijediti”, rekao je Hadžikadić za Federalnu TV.

O odluci Christiana Schmidta kaže da je nametanje Izbornog zakona u izbornoj noći samo jedna dodatna drama koju nismo trebali.

“Ovo je država koja treba malo mira i koja treba na miran način da razgovara o nekim stvarima. Zahtijeva se dogovor naših političara koji do sada nije bio moguć”, zaključio je Hadžikadić.