Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Okončan sastanak u Predsjedništvu BiH, nema dogovora o Mostaru

radoncic – predsjednistvo

Nakon dvosatnog sastanka u zgradi Predsjedništva BiH lideri HDZ-a, SDA i SBB-a nisu uspjeli pronaći rješenje oko Mostara potvrdio je nakon sastanka Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a.

– Dogovorili smo se da naši timovi u Mostaru pokušaju približiti stavove kako bi i nama bilo lakše. Nadam se da ćemo sljedeće sedmice imati rješenje kako bi se izbori u Mostaru mogli održati – kazao je Radončić.

On je dodao da se nada da su uspjeli približiti stavove, ali da je ovo problem koji traje 20 godina i da nije tako lako doći do rješenja.

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a kazao je novinarima da je na sastanku zaključeno da ima smisla nastaviti ove pregovore kako bi se ove godine izbori u Mostaru održali.

– Složili smo se u dva principa. Da bude implementirana presuda Ustavnog suda BiH i da se izbori u Mostaru moraju održati ove godine 2. oktobra. Oni će se i održati, nema više razloga da Mostar bude grad slučaj. Naše delegacije u Mostaru već sutra će nastaviti razgovore i nadam se da će naći rješenje. Prošli smo danas sve modele i mislim da ćemo naći način kako izabrati 35 vijećnika – kazao je Čović.