Šešelj i Vučić oči u oči

šešelj vučić

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj rekao je kako na konsultacijama sa mandatarom Aleksandrom Vučićem nije postignut dogovor o saradnji dvije stranke u formiranju nove srbijanske vlade zbog uslova SRS da Srbija odustane od eurointegracija, javlja Anadolu Agency.

„Nećemo biti u Vladi. Ja sam odmah na početku razgovora saopštio mandataru Vučiću da smo spremni na saradnju i koalicioni sporazum, ako on i njegova Vlada napuste politiku učlanjivanja Srbije u EU i preorijentišu se na integraciju sa Rusijom. To je moje osnovno stanovište koje sam danas zastupao“, rekao je Šešelj.

On je dodao da se tokom sastanka razgovaralo o raznim temama, koje su uglavnom bile ekonomske, te da mu je mandatar Vučić izlagao suštinu svoje ekonomske politike.

„Ja sam to uglavnom slušao i rekao mu da ću se o tome izjašnjavati kada iznese ekspoze u Narodnoj skupštini“, rekao je Šešelj i dodao: „Imam ja mnogo primjedbi i na ekonomski program, ali za sve bi se pronašlo riješenje ako odustane od Evropske unije i na tome sam insistirao. Kada sam to saopštio, Vučić me je tužno pogledao, i ništa ne reče.“

Upitan kako je izgledao njegov susret s Vučićem nakon osam godina, koliko nisu imali nikakvog kontakta, Šešelj je rekao da je bilo kao da su se vidjeli prvu put u životu.

„Susret je tako izgledao, kao da se prvi put upoznajemo“, rekao je Šešelj i dodao da danas nijedne riječi nije bilo o njihovoj zajedničkoj prošlosti.