Novi nastup člana Predsjedništva

“Okršaj” Dodika i novinara u Srbiji: Postavljate lažna pitanja, nemam afera

milorad dodik N1 screenshot

Kada mu je novinar N1 rekao da govori o aferama o kojima pišu mediji u RS i Sarajevu, i govore brojni analitičari, Dodik mu je poručio da su u pitanju izmišljene afere i da laže.

Na pitanje da prokomentariše kampanju tabloida da se pevačici Severini Vučković zabrani ulazak u Srbiju nakon što je izjavila da je odbila angažman na televiziji “Una” jer je njen suvlasnik član Predsjedništva Bosne i Hercegovine koji negira genocid u Srebrenici, Milorad Dodik kaže da nije istina da on i njegova porodica imaju bilo kakve veze s tom televizijom. Dodik je odbacio i stav pojedinih analitičara da priču o samostalnoj Republici Srpskoj spominje kada želi skrenuti pažnju s afera sa kojim ga povezuju tamošnji mediji i kritičari.

Pitanja mu nisu prijala, te je ušao u “okršaj” sa novinarom N1 Srbija Mladenom Savatovićem.

“Niti je moja televizija niti je povezana sa mojom porodicom, to što je neko spekulisao i pravi taj slučaj, to je neka druga priča. Da sam ja vlasnik te televizije, Severina nikada ne bi dobila ugovor, jer ja smatram da njeno vrijeđanje našeg patrijarha ne doliči tome da bilo koji Srbin ima bilo šta s njom”, rekao je Dodik.

On je onda pitao novinara N1 kakve afere spominje.

Kada mu je novinar N1 rekao da govori o aferama o kojima pišu mediji u RS i Sarajevu, i govore brojni analitičari, Dodik mu je poručio da su u pitanju izmišljene afere i da laže.

Dodik je rekao i da je afera “Ikona” također izmišljena, kao i da je “razriješena činjenicom da je on pozvan kao okrivljeni u Tužilaštvo BiH, a da kada je došao tamo, da su mu rekli da daje izjavu kao svjedok”.

“U BiH je modifikovani oblik vladanja, kadija ti sudi, kadija te tuži. Ništa drugo nema i sva borba Bošnjaka je da ovladaju Tužilaštvima i sudovima i da nas onda procesuiraju, a onda im ovi iz N1 pomažu kako smo mi kriminalci i lopovi”, dodao je Dodik.

Na intervenciju novinara N1 da nije u redu da tako priča sa novinarima koji mu ukazuju poštovanje, Dodik je rekao “Nemaš ti poštovanja, zato ti tako ja i vraćam”.

“Poznato je kako postupate s novinarima u Sarajevu i Banjoj Luci, ne možete tako postupati s novinarima ovdje, rekao mu je Savatović.

“Nisi postavio novinarsko, nego lažno pitanje”, rekao je Dodik novinaru N1 Mladenu Savatoviću.