Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općina Stari Grad rješava problem četiri klizišta

kliziste stari grad23

Općina Stari Grad će tokom ove godine riješiti problem četiri klizišta na svojoj teritoriji koja je proglasio Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, čime će biti riješen jedan od ključnih problema stanovnika ove općine.

Radovi na sanaciji klizišta u ulici Save Skarića br.22 ušli su u završnu fazu, za koji dan će početi sanacija klizišta u ulici Podcarina br.29, a nakon toga i na lokacijama Hladivode od br.3-5 i Pogledine preko puta br.29, saopćeno je iz Općine Stari Grad, koja je za ove radove izdvojila 277.000 KM.

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, sa predstavnicima nadležnih općinskih službi i Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo obišao je danas radove na sanaciji klizišta u ulici Save Skarića.

– Ovo klizište pojavilo se prije više godina, a situacija se dodatno pogoršala tokom obilnih padavina 2014. godine. Bile su ugrožene brojne stambene jedinice koje se ovdje nalaze. Zbog toga je Općina hitno djelovala preko Zavoda za izgradnju, ne samo za ovo klizište, već i za sva ostala koja bi se trebala sanirati na našem području – kazao je Hadžibajrić.

Za sanaciju klizišta u ulici Save Skarića broj 22, u mjesnoj zajednici Mjedenica, Općina Stari Grad je izdvojila 63.845 KM.