Općina Travnik raskinula ugovor za izgradnju kanalizacijskog kolektora

travnik kolektor

Konzorcij kojeg čine firme “Tuzlić” d.o.o. Breza i “Manjo” d.o.o. Sarajevo, koje su izabrane procedurom javnog poziva, ne ispunjavaju obaveze iz ugovora

Općina Travnika raskinula je ugovor s konzorcijem koji je bio angažiran na izgradnji kanalizacijskog kolektora gradskog područja Travnika i rekonstrukciji Ulice Erika Brandisa, uz obrazloženje da izvođač nije ispunjavao obaveze iz ugovora.

– Ovlaštene osobe u Općini Travnik, kao i firma angažirana za stručni nadzor na izvođenju radova, utvrdili su kako konzorcij kojeg čine firme “Tuzlić” d.o.o. Breza i “Manjo” d.o.o. Sarajevo, koje su izabrane procedurom javnog poziva, ne ispunjavaju obaveze iz ugovora. Stoga je jedina mogućnost bila raskid ugovora, što je i učinjeno – naveo je općinski načelnik Admir Hadžiemrić.

Dodao je da je raspisan novi javni poziv za izbor izvođača radova.

– Nadam se da će novi izvođač završiti radove u novom zadanom roku i da ćemo uspješno implementirati ovaj, za sve građane, važan projekt, čime ćemo dobiti još jednu veoma značajnu funkcionalnu modernu saobraćajnicu sa svim pratećim elementima – istaknuo je Hadžiemrić.

On je kazao da je realizacija projekta poremetila uobičajeni režim odvijanja prometa u jednom dijelu Travnika, a građane ja zamolio za razumijevanje i strpljene.