Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Milan Kovač

Općinski načelnik napao novinarku i urednika CAPITAL-a, naljutila ga pitanja o firmi

milan kovac
Foto: Capital

Vukelić je kazao za Fenu da je novinarka CAPITAL-a pozvala Kovača, koji u svom vlasništvu ima i Drvnu industriju Šipovo te tražila komentar u vezi sa prinudnom naplatom obveznica njegove firme

Načelnik Općine Šipovo i bivši poslanik Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milan Kovač napao je danas novinarku CAPITAL-a Bojana Ninković i glavnog i odgovornog urednika Sinišu Vukelića, uputivši im brojne uvrede i psovke.

Vukelić je kazao za Fenu da je novinarka CAPITAL-a pozvala Kovača, koji u svom vlasništvu ima i Drvnu industriju Šipovo te tražila komentar u vezi sa prinudnom naplatom obveznica njegove firme.

Pojasnio je da je na zvaničnoj stranici Centralnog registra hartija od vrijednosti Banja Luka ove godine objavljena obavijest u kojoj je navedeno da je postupak prinudne naplate 8. anuiteta obveznice lokalne oznake DISV-O-A emitenta Drvna industrija Šipovo doo Šipovo, pokrenut 27. marta zbog neplaćanja u roku. Dodao je da je dva dana nakon toga na stranici Centralnog registra objavljeno obavještenje o obustavljanju postupka prinudne naplate jer su obaveze izmirene.

-Nakon toga je Kovač, u svom maniru, kako se i prije znao obraćati novinarima, prevazišao sebe i počeo da psuje i galami, te novinarku naziva pogrdnim imenima, bez obzira što je kolegica bila izuzetno sabrana te ga upozorila da se razgovor snima. To sve pokazuje kakvi ljudi vode općine i gradove u ovoj državi – kazao je Vukelić, koji je i predsjednik Udruženja novinara Banja Luka.

Dodao je da Kovač, koji je visoki funkcioner SNSD-a, očito smatra da novinari ne bi trebali ispitivati kako on vodi općinu i privatnu firmu.

Vukelić je kazao da je Kovač bio i u sukobu interesa, jer je u jednom trenutku bio u Nadzornom odboru preduzeća Šuma Srpske koji su davali godišnje ugovore drvoprerađivačima, među kojima je bila i njegova firma te da je uživao veoma privilegiran položaj, jer je član SNSD-a.