Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"preispitivanje"

Opet su zaribali: Javnost još jednom udarila šamar Novaliću i njegovoj vladi

Vlada FBiH 3

Vlada obavještava javnost da sredstva na temelju ranije odluke nisu uplaćena, te da neće biti nikakvih isplata

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine sutra će sa početkom u 9:00 održati hitnu sjednicu, na kojoj će preispitati raniju odluku o raspodjeli sredstava nižim nivoima vlasti – kantonima, gradovima i općinama, u svrhu borbe protiv koronavirusa.

Kako je saopćeno iz Ureda federalnog premijera, Vlada obavještava javnost da sredstva na temelju ranije odluke nisu uplaćena, te da neće biti nikakvih isplata, sve dok se Vlada ne izjasni o prijedlozima izmjene načina raspodjele navedenih sredstava.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić iznijet će na sutrašnjoj sjednici Vlade prijedlog da navedena sredstva od 21 milion KM, umjesto u kantonalne i općinske budžete, budu direktno usmjerena za nabavku medicinske i druge opreme za borbu protiv koronavirusa za najugroženija područja u FBiH.

Podsjećamo, nakon što je u javnost procurio dokument o načinu raspodjele sredstava, uslijedile su žestoke kritike sa svih strana. Informacija o preispitivanju po mnogima skandalozne odluke, nije neka novost. Vlada Federacije BiH i Krizni štab FBiH od početka krize izazvane korona virusom, iz sata u sat mijenjaju odluke i mišljenja. Čini se, od reakcije do reakcije na društvenim mrežama.

Gradonačelnik Cazina, kada je čuo koliko novca bi trebala dobiti njegova zajednic poslao je jasnu poruku Novaliću i Vladi FBiH!

Pogledajte OVDJE kako su Novalić i njegovi ministri bili naumili podijeliti 21 miliona KM!

Jučer je Kriznom štabu FBiH “došla ideja” da se uvede potpuni, 24-satni karantin za sve na teritoriju Federacije, evo kako su to “razmišljanje” dočekali građani…