Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Opozicija RS napustila skupštinsku salu, bojkotuju izlaganje Željke Cvijanović

BiH

dodik cvijanovic

Opozicija u Narodnoj skupštini RS-a i danas je napustila sjednicu entitetskog parlamenta na početku obraćanja premijerke Željke Cvijanović.

Poslanici SDS-a, PDP-a, NDP-a, SRS-a i Napredne Srpske od početka mandata aktuelne Vlade bojkotuju obraćanje Željke Cvijanović još od “afere kupovina poslanika”, odnosno, kako smatraju, potvrde autentičnosti audiosnimka na kojem ona govori o toj “aferi”.

Iako opozicija nije bila u skupštinskoj sali, Cvijanović je izložila mjere iz Prijedloga programa ekonomskih reformi za period 2017. do 2019.godine.

Ključne reformske oblasti definirane Prijedlogom programa ekonomskih reformi u 2017. godini predstavljaju nadogradnju, kako je dodala, već započetih reformskih procesa i obuhvataju: reforme u oblasti javnih finansija, prije svega smanjenju poreznog opterećenja rada i reformi zdravstvenog sektora, te unapređenje poslovnog okruženja.

Reforme obuhvataju i unapređenje efikasnosti tržišta rada kroz njegovu bolju povezanost s reformama u obrazovanju, nastavak infrastrukturnih projekata, prvenstveno u oblastima energetske i komunikacione ifrastrukture, a odnose se i na sektorski razvoj, koji se zasniva na reformi javnih preduzeća i unapređenju poljoprivredne proizvodnje, a važnu ulogu ima i unapređenje finansijskog sektora.

Završena mirna protestna šetnja budžetskih korisnika u Banjoj Luci