BiH

stanje na putevima

Oprez zbog magle, poledice i odrona

25/01/2020

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Magla jutros smanjuje vidljivost u dolinama rijeka Bosne, Save i Sane, pa se na tim dionicama vozači pozivaju na pojačan oprez.

Niske temperature doprinose formiranju poledice, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Upozorava se i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Zbog obilježavanja godišnjice “Igmanskog marša” danas od 10.15 do 14.30 sati doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu Hadžići-Igman, na dionici od “Brezovače” do “Velikog polja”-Igman. Za vrijeme obustave saobraćat će se regionalnim putem preko Krupca.

Polusatne obustave saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila, aktuelne su od 07.00 do 16.00 sati, na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16.00 sati na toj lokaciji saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

U tunelu Vranduk na magistralnom putu Zenica-Nemila, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05.00 do 21.00 sat. Od 21.00 do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.