Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uhapšeni načelnik

Optužen za uzimanje 150.000 KM: Šta je Hadžibajrić rekao u Tužilaštvu KS?

hadzibajric fena
Foto: Amer Kajmović/FENA

Hadžibajrić tvrdi da se radi o ugovoru o zajmu s jednim sarajevskim investitorom, zbog čega je, kako je rekao, prodao dva stana i uzeo kredit, a kako bi vratio novac

Postupajući tužioci Tužilaštva KS predložili su Kantonalnom sudu u Sarajevo određivanje jednomjesečnog pritvora Ibrahimu Hadžibajriću i Almi Destanović.

Hadžibajrić danas u Tužilaštvu KS iznio odbranu na navode Tužilaštva da je uzeo mito u iznosu od 150.000 KM.

Hadžibajrić tvrdi da se radi o ugovoru o zajmu s jednim sarajevskim investitorom, zbog čega je, kako je rekao, prodao dva stana i uzeo kredit, a kako bi vratio novac, piše Avaz.

“Sky mafija”

Na iskazu tužiocima je rekao da “nema veze sa Sky mafijom i osobama iz kriminalnog miljea”.

Hadžibajrić je na ispitivanju rekao da osobe koje su uhapšene i koje spominje Tužilaštvo gotovo ne poznaje, a da je najam spornog parkinga urađen u skladu sa zakonom, propisima i statutom općine.

Tvrdi da su ugovori o zakupu parkinga regulisani u skladu sa Zakonom i statutom Općine Stari Grad. Istakao je da je prihod Općine naplatom parkinga, otkako je preuzeta nadležnost od RAD-a povećan sa 350.000 KM na 520.000 KM.

“Nelogična konstrukcija”

Uhapšeni načelnik tvrdi da je nelogična konstrukcija Tužilaštva da je dobio 80 posto prihoda od izdavanja parking prostora od Elmedina Karišika i da postoji bilo kakav dogovor.

– Naplata parikinga je fiskalizirana i da se sve može utvrditi – rekao je.