Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mirko šarović

Orban otkazao posjetu: “I ono malo ‘prijatelja’ Dodiku okreće leđa”

dodik orban twitter

– Upozoravali smo da Republika Srpska nema podršku za Dodikove najnovije najave, čak ni od onih koji su joj tradicionalno prijatelji. Zabrinuti smo da polako ostajemo sami i da će nas svi napustiti – naglasio je Šarović, saopćeno je iz SDS-a

Otkazivanje posjete predsjednika Vlade Mađarske Viktora Orbana, jasan je pokazatelj da i ono malo “prijatelja” u svijetu okreće leđa članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku – ocijenio je danas predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović, komentirajući otkazivanje ranije zakazane posjete mađarskog premijera BiH.

Šarović smatra očitim da sankcije Sjedinjenih Američkih Država Dodiku polako uzimaju danak i da će se posljedice njegove loše politike sve više osjetiti ne samo u Republici Srpskoj, nego i na međunarodnom planu.

Kaže da su iz SDS-a upozoravali na to da “Dodikova interesna, manipulativna – instant politika, ne vodi nigdje, osim u izolaciju i da se to polako obistinjuje”.

– Upozoravali smo da Republika Srpska nema podršku za Dodikove najnovije najave, čak ni od onih koji su joj tradicionalno prijatelji. Zabrinuti smo da polako ostajemo sami i da će nas svi napustiti – naglasio je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.