Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osmanović: Koalicija SDA-SBB će imati daleko najveći broj načelnika u BiH

BiH

adil osmanovic

Zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Adil Osmanović poručio je večeras u Sarajevu da kandidati koalicije SDA-SBB vode u mnogim općinama u BiH.

“U Kantonu Sarajevo od devet općina osam kandidata za načelnike SDA-SBB će biti izabrani. Ono što nas posebno raduje je općina Centar u kojoj nismo imali dugi vremenski period načelnika”, istakao je Osmanović.

Naglasio je da je također kada je u pitanju Zeničko-dobojski kanton, već završeno brojanje glasova u Tešnju, Kaknju, Doboj-Jugu i tu je također koalicija SDA-SBB izborila svoje pozicije.

“Čekamo sa ostalih prostora, Tuzlanski, Srednjobosnaski kanton. Uglavnom ono što mi očekujemo jeste da će koalicija SDA-SBB imati daleko najveći broj načelnika u BiH, a da će SDA imati najveći broj odbornika kada su u pitanju skupštine opštine”, pojasnio je Osmanović.

Govoreći o Srebrenici poručio je da je prerano za proglasiti nečiju pobjedu.

“Znamo da značajan broj glasača glasa u Federaciji i veliki broj glasača glasa putem pošte. Treba sačekati da se prebroji svaki glas. Ubijeđen sam da će za načelnika biti ponovo izabran Ćamil Duraković”, dodao je Osmanović.

Prema informacijama koje dolaze sa terena iz izbornih štabova općinskih organizacija SDA, na području Tuzlanskog kantona očekuje se pobjeda kandidata koalicije SBB- SDA u sedam općina, potvrdio je za Fenu sekretar izbornog štaba KO SDA TK Edis Bajić.

Po njegovim riječima zajednički kandidati stranaka SBB i SDA za načelnika koji ubjedljivo vode po glasovima koji pristižu i budući načelnici općina su: kandidat za načelnika općine Teočak, Taib Muminović, općine Sapna, Zuhdin Mahmutović, općine Srebrenik, Nihad Omerović, općine Kladanj, Jusuf Čalkunović, općine Doboj Istok, Kemal Bratić, općine Čelić, Sead Muminović, općine Banovići, Midhat Husić.