održan sastanak

“Osmorka” i HDZ usaglasili tekst programskih načela za formiranje vlasti

sastanak osmorka HDZ 2 (1)

Osam stranaka – Socijaldemokratska partija BiH, Narod i pravda, Naša stranka, Narodni evropski savez, Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad, Pokret demokratske akcije, Za nove generacije i Stranka za BiH ranije je usaglasilo tekst Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina u FBiH i na nivou BiH

Predstavnici političkih stranaka osmorke i HDZ-a su na današnjem sastanku u Sarajevu usaglasili tekst programskih načela za formiranje vlasti.

Delegaciju HDZ-a predvodila je Borjana Krišto, koja je nakon nakon sastanka izjavila da je “dobar dio” teksta usaglašen, te da je ostalo nekoliko detalja na kojima će se raditi naknadno.

“Zadovoljna sam današnjim radom sastanka, dobar dio je usaglašen, ostali su neki tehnički detalji, to ćemo kada dobijemo ovo što smo danas dogovorili – korigovati između nas”, navela je Krišto.

Predstavnik SDP-a Nerin Dizdar rekao je da postoje još neki tehnički detalji koje treba “popeglati”.

“Sastanak je okončan uspješno. Gotovo smo usaglasili tekst sporazuma za formiranje vlasti i programskih ciljeva koje će provoditi nove većine na svim nivoima”, kaže Dizdar.

Osam stranaka – Socijaldemokratska partija BiH, Narod i pravda, Naša stranka, Narodni evropski savez, Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad, Pokret demokratske akcije, Za nove generacije i Stranka za BiH ranije je usaglasilo tekst Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina u FBiH i na nivou BiH.

Ove stranke su se obavezale da će djelovati programski sa jasnim principima, mjerama i smjernicama djelovanja izvršne vlasti na svim nivoima.

Osim Krišto, sastanku su u ime HDZ-a prisustvovali Marinko Čavara i Vjekoslav Bevanda, dok su “osmorku” predvodili Damir Arnaut /Naša stranka/, Jasmin Emrić /Narodni evropski savez/ i Rusmir Pobrić /Narod i pravda/.