Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osuda “pokušaj razbijanja jedinstva probosanskog bloka”

srebrenica

Koalicija stranaka koje su dale podršku kandidatu za načelnika Opštine Srebrenica Ćamilu Durakoviću, osudili su najavu kandidature Huseina Husejnovića za načelnika Opštine.

Ocijenili su je kao pokušaj razbijanja jedinstva probosanskog bloka te smatraju da se najavom kandidature Husejnović “opasno poigrava sa budućnošću Srebrenice”.

Iz Koalicije poručuju da rasipanje glasova probosanski orijentiranih građana ide u prilog isključivo koaliciji srpskih stranaka i njenom kandidatu Mladenu Grujičiću.

[yuzo_related]

– Ne smijemo dopustiti da zbog ličnih sujeta pojedinaca načelničko mjesto pripadne čovjeku koji najavljuje “relativizaciju” istine o ratnim događajima, i koji nastupa u interesu samo jednog naroda – saopćeno je iz Koalicije.

Podsjećaju da je Ćamil Duraković tokom svog mandata stekao povjerenje građana Srebrenice svih nacionalnosti, te da su njegov rad prepoznale sve probosanske stranke te mu prije više od mjesec dana pružile bezuslovnu podršku.

Pozvali su Huseina Husejnovića da povuče svoju kandidaturu i na taj način “dokaže svoj patriotizam i odgovornost prema Srebrenici i njenoj budućnosti”.

– Građane Srebrenice, pak, pozivamo da ne nasjedaju na priče o “nezavisnim” kandidatima koji ne uživaju podršku probosanskog bloka, te da Huseinu Husejnoviću uskrate potpise neophodne da njegova kandidatura bude potvrđena – navodi se u saopćenju koje potpisuju predsjednici općinskih odbora Stranke demokratske akcije, Socijaldemokratske partije BiH, Demokratske fronta BiH, Stranke za Bosnu i Hercegovinu i Saveza za bolju budućnost BiH.