Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nevladine organizacije

Osuda vandalskog čina nad imovinom Žarka Vujovića

1111_zare_auto

Napominju da se samo poštivanjem drugih može osigurati prosperitet za sve građane

Koalicija za borbu protiv mržnje Tuzla, neformalna mreža koju čini više od 20 nevladinih organizacija različitih profila, najoštrije osuđuje vandalski čin ispisivanja uvredljivih natpisa na automobilu Žarka Vujovića, predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona.

– Slanje ovakvih poruka je nedopustivo i u suprotnosti sa univerzalnim ljudskim vrijednostima koje Koalicija kroz svoje aktivnosti kontinuirano promoviše. Iskazivanje netrpeljivosti prema Vujoviću, kako rukovodiocu najviše institucije u Kantonu ili kao pojedincu, na ovakav način, sraman je i krajnje necivilizovan čin, koji se ne može ničim opravdati – navode iz Koalicije.

Naglašavaju da naše društvo jeste i mora ostati zasnovano na toleranciji, međusobnom uvažavanju, slobodi i jednakopravnost pojedinaca bez obzira na njihove identitarne karakteristike, uvjerenja, i pripadnosti različitim grupama. Napominju da se samo poštivanjem drugih može osigurati prosperitet za sve građane.

– Stoga se nadamo se i očekujemo da će nadležne službe u najbržem roku pronaći i adekvatno sankcionisati počinioca ovog vandalskog čina – saopćeno je iz Koalicije za borbu protiv mržnje Tuzla.