istočna hercegovina

Otežan saobraćaj, palo između pet i 10 centimetara snijega

snijeg – tunel (1)

Zbog snježnih padavina otežan je i saobraćaj na putu Gacko-Foča, gdje je palo između pet i 10 centimetara snijega. Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda najavili su razvedravanje u popodnevnim časovima

Pod bijelim pokrivačem prekriveni su jutros Nevesinje i Gacko, što nije čest slučaj da snijeg čak tri puta pada u aprilu.

U ove dvije opštine u istočnoj Hercegovini visina snijega je pet centimetara, pa i oni najstariji stanovnici ovog dijela BiH ne sjećaju se sličnog scenarija, ali očigledno da se zima ne predaje, čak ni u proljeće.

Zbog snježnih padavina otežan je i saobraćaj na putu Gacko-Foča, gdje je palo između pet i 10 centimetara snijega. Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda najavili su razvedravanje u popodnevnim časovima, piše Glas Srpske.

Na većini puteva u BiH jutros se saobraća po mokrim i klizavim kolovozima, a dodatan oprez neophodan je u planinskim predjelima gdje ima raskvašenog snijega, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Iz AMS upozoravaju vozače na učestale odrone zemlje i kamenja na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, te im savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.