BiH

foča

Otvoren humanitarni broj za Helenu Gavran: Za liječenje neophodno 545.509 eura

01/11/2019

Helena je operisana dva puta, a patohistološkli nalaz je pokazao da je tumor maligni (meduloblastom IV gradus) i zato joj je hitno potrebna pomoć za dalje liječenje u Francuskoj

Na inicijativu Opštinske organizacije Crvenog krsta u Foči otvoren je humanitarni broj u M:telu preko kojeg će se sakupljati novčana sredstva za liječenje Helene Gavran, teško oboljele četverogodišnje djevojčice porijeklom iz Foče.

Broj 1416 aktivan je od danas do 30. novembra, a jednim pozivom daruje se jedna konvertibilna marka.

Heleni Gavran je nakon zdravstvenih problema, dijagnostifikovan hidrocefalus i tumor na malom mozgu. Helena je operisana dva puta, a patohistološkli nalaz je pokazao da je tumor maligni (meduloblastom IV gradus) i zato joj je hitno potrebna pomoć za dalje liječenje u Francuskoj.

Za liječenje na klinici “Gustav Rosi” u Parizu Heleni je neophodno 545.509 eura. Helena je počela liječenje u Francuskoj, a ukupan iznos treba da se uplati do kraja novembra. Kako porodica nije u mogućnosti da sama obezbijedi novac, obratila se svim humanim ljudima da im pomognu.

U Foči, ali i brojnim gradovima Bosne i Hercegovine i Srbije, već 40 dana traje humanitarna akcija u kojoj se prikupljaju sredstva za Helenino liječenje. U svrhu prikupljanja sredstava za liječenje Helene, za prostor Republike Srpske i Bosne i Hercegovine koristi se žiro račun Heleninog djeda Ranka Gavrana, otvoren u Novoj banci. Broj žiro računa: 555-8000016726783.

Porodica Gavran izrazila je zahvalnost Crvenom krstu u Foči kao i svim humanim ljudima koji doniraju novac za liječenje teško oboljele četverogodišnje djevojčice.

Komentari

Autor: Anadolu Agency (AA)

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.