BiH

covid odjel

Ovako izgleda tretman zaraženih koronavirusom u sarajevskoj bolnici (VIDEO)

31/10/2020

Uz ostali medicinski kadar, koji je obezbijeđen preraspodjelom zaposlenog medicinskog osoblja Opće bolnice, za brigu o COVID pacijentima sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom, brinut će i tri specijalista infektologije

U Općoj bolnici ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ uz brigu o Covid pacijentima, odvija se i ostali redovni proces rada. S ciljem što transparentnijeg rada i povezivanja s javnošču iz Opće bolnice ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ poslan je video s načinu brige o Covid pacijentima.

Podsjećamo, u ovoj zdravstvenoj ustanovi je od 315 raspoloživih kreveta, 97 obezbijeđeno za Covid pacijente s lakšom i srednje teškom kliničkom slikom, čime je osigurano 30% bolničkih kapaciteta za liječenje tih pacijenata.

Uz ostali medicinski kadar, koji je obezbijeđen preraspodjelom zaposlenog medicinskog osoblja Opće bolnice, za brigu o COVID pacijentima sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom, brinut će i tri specijalista infektologije.

Podsjetimo, provedeni zdravstveni nadzor inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS u JU Opća bolnica “Prim.dr. Abdulah Nakaš” izvršen je jučer po Zaključku Vlade Kantona Sarajevo, a u vezi sa Naredbom Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva od 25. oktobra 2020.godine, pri čemu je utvrđeno da je Opća bolnica ispoštovala traženu Naredbu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.