Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ZDK

Ovako u Zenici završavaju vozila višestrukih povratnika u prekršajima

uništavanje vozila
FOTO: Screenshot/FTV

Ističu da vrijednost vozila nema značaj, te su znali uništiti i vozila koja vrijede nekoliko desetina hiljada maraka

Jedno po jedno. U Zenici su uništena su vozila čiji su nesavjesni vozači brutalno kršili saobraćajna pravila. Prilikom uvida u prekršajnu evidenciju utvrđeno je da se radi o vozačima višestrukim povratnicima u činjenju prekršaja.

To su najčešće oni koji su vozili u alkoholiziranom stanju, imali neregistrovana vozila, preticali… Oni koji su svojim postupcima predstavljali opasnost na ulicama, ugrožavali živote i imovinu drugih ljudi.

“Ovim želimo da damo poruku svim višestrukim povratnicima u činjenju prekršaja. Da vide na koji način će završiti vozila koja se koriste kao sredstvo izvršenja tih prekršaja. Ovo je poruka i pokazatelj da represivnim metodama policijske agencije mogu osigurati bezbjednost u saobraćaju”, kaže Admir Gazić, policijski komesar MUP-a ZDK.

Obilježena 22 vozila koja će u narednom periodu putem javnog poziva biti prodata

Uništeno je 29 putničkih motornih vozila, dok su na istom mjestu obilježena 22 vozila koja će u narednom periodu putem javnog poziva biti prodata. Na poziv se mogu javiti isključivo pravna lica, a vozila se ne mogu registrovati. Odnosno mogu se koristiti za dijelove ili staro željezo.

“Bitno je napomenuti da je Uprava policije u proteklih osam godina od nesavjesnih vozača oduzela više od 1.000 putničkih motornih vozila. Od toga 291 vozilo je uništeno plus ovaj današnji broj, dok je 200 vozila prodato putem licitacije pravnim licima”, ističe Samir Valentić, portparol Uprave policije MUP-a ZDK.

S obzirom da je saobraćajna kultura vozača na veoma niskom nivou, ove represivne aktivnosti koje imaju preventivni značaj MUP ZDK provodi od 2015. godine.

Ističu da vrijednost vozila nema značaj, te su znali uništiti i vozila koja vrijede nekoliko desetina hiljada maraka.

U skladu s pravosudnim presudama nadležnih sudova, jutros je pod nadzorom Uprave policije Ministarstva unutrašnjih…

Posted by federalna.ba on Wednesday, February 21, 2024