Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

naselje crkvice

Ove godine neće raditi bazeni ni na otvorenom u Zenici zbog izgradnje olimpijskog

olimpijski bazen zenica
Foto: Fena

Prva faza gradnje zatvorenog, olimpijskog bazena počela je prošle godine, a osim investitora Grada Zenica, finansijsku podršku dali su i Vlada Zeničko-dobojskog kantona te Vlada Federacije Bosne i Hercegovine

Gradski bazeni u Zenici, koji tradicionalno počinju s radom tokom ljetnog perioda po okončanju školske godine za đake osnovnih i srednjih škola, ove godine neće raditi, odnosno neće biti u mogućnosti da prime kupače – potvrdio je Feni direktor Javnog preduzeća za upravljanje sportskim objektima Grada Zenica Nedim Talić.

Otvoreni bazeni u naselju Crkvice, koji su decenijama bili omiljeno okupljalište Zeničana i stanovnika susjednih gradova, nisu u mogućnosti primiti kupače zbog činjenice da je to od prošle godine veliko gradilište te što je i sistem za filtriranje vode bio instaliran upravo na dijelu lokacije gdje bi u narednih godinu ili dvije trebao biti sagrađen zatvoreni bazen, olimpijskih dimenzija.

Počela prva faza izgradnje

Prva faza gradnje zatvorenog, olimpijskog bazena počela je prošle godine, a osim investitora Grada Zenica, finansijsku podršku dali su i Vlada Zeničko-dobojskog kantona te Vlada Federacije Bosne i Hercegovine. Prema procjenama, investicija bi trebala koštati preko 20 miliona KM.

-Ove godine otvoreni bazeni neće biti u funkciji zbog izgradnje zatvorenog olimpijskog bazena. Razumijemo da će ovo utjecati na naše vjerne korisnike i ostale građane Zenice, jer su otvoreni bazeni bili omiljeno mjesto za rekreaciju i osvježenje tokom ljetnih mjeseci. Iako je ovo privremena neugodnost, uvjereni smo da će novi zatvoreni olimpijski bazen, kada bude izgrađen i u funkciji, donijeti mnoge dugoročne beneficije. Ovaj moderni objekat će omogućiti kvalitetnije uslove za treniranje i rekreaciju tokom cijele godine, bez obzira na vremenske prilike- kazao je Talić.

Novi će bazen, ističe, pružiti mogućnosti za organizaciju sportskih takmičenja te drugih događaja, a što će dodatno obogatiti sportski život tog grada.

-Molimo sve za razumijevanje i strpljenje tokom ovog prijelaznog perioda. Radujemo se što ćemo uskoro imati priliku uživati u novom, savremenom sportskom objektu koji će služiti svim generacijama naših sugrađana – kazao je Talić.