BiH

Prognoza vremena

Ove sedmice temperature će pasti za deset stepeni, očekuje se i snijeg

01/10/2019

U Sarajevu će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura oko 11, a najviša dnevna oko 26 stepeni

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove bit će s maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu od 14 do 18, a najvša dnevna od 22 do 28 stupnjeva.

U Sarajevu će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura oko 11, a najviša dnevna oko 26 stepeni.

Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost očekuje se u srijedu. Nešto više oblačnosti očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Krajem dana i u večernjim satima kiša se očekuje u Krajini i u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu od 14 do 19, a najviša dnevna temperatur od 22 do 28 stupnjeva.

U četvrtak će biti oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine mogu biti i obilnije. U višim planinskim područjima moguća je i pojava susnježice ili snijega. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu od 14 do 18, a najviša dnevna temperatura se i neće bitnije promjeniti u odnosu na jutarnju.

U subotu mjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, najviša dnevna temperatur od 14 do 20, na jugu do 22 stupnja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.