Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD

Palmer se sastaje sa bh. zvaničnicima u Sarajevu

Heairng to Assess the Impact of Turkey's Offensive in Northeast Syria
Deputy Assistant Secretary, Bureau of European and Eurasian Affairs Matthew A. Palmer testifies before the U.S. Senate Committee on Foreign Relations on Capitol Hill in Washington D.C., U.S. on October 22, 2019. Credit: Stefani Reynolds / CNP | usage worldwide /DPA/PIXSELL

Tegeltija je jučer izjavio da od Palmera i američke administracije očekuje podršku za investicioni ciklus koji će biti predstavljen u narednih 10 do 15 dana

Članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, Milorad Dodik i Željko Komšić razgovarat će danas u Sarajevu sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Matthewom Palmerom.

Sastanak je zakazan za 9.30 sati i otvoren je za snimatelje i foto-reportere, a nakon sastanka biće objavljeno saopštenje, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Tokom boravka u Sarajevu Palmer će se danas sastati i sa članovima kolegijuma Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Sastanak je zakazan za 11 sati u Parlamentarnoj skupštini BiH, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Osim toga, Palmer će razgovarati i sa predsjedavajućim Vijeća ministara Zoran Tegeltija, predsjednikom Vlade RS Radovan Viškovićem i premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem.

Tegeltija je jučer izjavio da od Palmera i američke administracije očekuje podršku za investicioni ciklus koji će biti predstavljen u narednih 10 do 15 dana.

“Na dnevnom redu bi prevashodno trebala da budu ekonomska pitanja i borba protiv virusa korona. Epidemija virusa korona u svakom slučaju veoma značajno utiče na našu ekonomiju”, rekao je Tegeltija.

On je naveo da će na dnevnom redu tog sastanka biti i politička pitanja, poput održavanja predstojećih lokalnih izbora, kao što to bude redovno na sastancima sa predstavnicima međunarodne zajednice.