Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

na zahtjev arnauta

Parlament BiH će zasjedati zbog nabavke vakcina, Mektić tražio prekid “besmislene sjednice”

parlament bih

Zastupnici su podržali i prijedlog za sazivanje hitne sjednice Predstavničkog doma. Ova sjednica treba li biti održana u subotu

Damir Arnaut iz Naše stranke zatražio je da se na dnevni red Predstavničkog doma Parlamenta BiH uvrsti tačka u kojoj će se iznijeti informacija Agencije za javne nabavke i Agencije za lijekove i medicinska sredstva gdje će konačno javnosti biti prezentirana tačna procedura oko nabavke vakcina.

Zastupnici su podržali i prijedlog za sazivanje hitne sjednice Predstavničkog doma. Ova sjednica treba li biti održana u subotu.

– Nema niko pozvaniji od njih da to pojasni, jer različiti nivoi vlasti različito tumače. Tražimo i hitnu sjednicu Predstavničkog doma u roku od tri dana kako bi direktori odgovorili. Imamo predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH koji govori jedno, a njegova zamjenica drugo, kazao je Arnaut.

Potpisnik ove tačke je i Saša Magazinović (SDP) koji je poručio da se o ovome mora zagovarati i da je neophodno utvrditi da li se trebaju podnijeti krivične prijave protiv Zorana Tegeltije i ministrice Ankice Gudeljević jer, kako je kazao, i “nečinjenje je djelo podložno krivičnom gonjenju”.

Dragan Mektić (SDS) ponovo je kazao da ovakva zasjedanja gube smisao, jer dnevni red ne sadrži reformske zakone i nešto što bi riješilo probleme građana BiH.

– Zato predlažem da se prekine ovo zasjedanje i nastavimo s radom kada na dnevnom redu budu reformski zakoni, kazao je Mektić.

Na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine koja je počela danas u Sarajevu poslanici bi trebali razmatrati zahtjev za iniciranje glasanja o smjeni ministra pravde BiH Josipa Grubeše (HDZ).

To su zatražili poslanici Zlatan Begić, Mira Pekić, Zukan Helez, Branislav Borenović, Damir Arnaut, Dragan Mektić, Nada Mladina, Nermin Nikšić, Vlatko Glavaš, Predrag Kojović, Aida Baručija, Saša Magazinović, Dženan Đonlagić, Enver Bijedić, Nenad Nešić i Mirjana Marinković-Lepić.