crna gora

Odbijaju nove mjere, policiji ne dozvoljavaju da zatvori ugostiteljske objekte (FOTO)

20210225_2_47043942_62844864_Web

Građani i rukovodstvo opštine negoduju, jer smatraju da se ova opština odlično bori s virusom i da se nalazi u zelenoj zoni, odnosno u red opština s najmanjim brojem zaraženih

Građani opštine Tuzi, zajedno s rukovodstvom opštine, u blokadi drže put Tuzi – Podgorica i odbijaju da se u ovoj opštini zatvore ugostiteljski objekti, nezadovoljni novim epidemiološkim mjerama Vlade Crne Gore, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon što su u Tuzima, uprkos zabrani, jutros otvoreni ugostiteljski objekti, policija je krenula sa zatvaranjem lokala i privođenjem ugostitelja. To je bio povod da građani ove opštine danas izađu na ulice i blokiraju magistralni put.

Građani i rukovodstvo opštine negoduju, jer smatraju da se ova opština odlično bori s virusom i da se nalazi u zelenoj zoni, odnosno u red opština s najmanjim brojem zaraženih.

Institut za javno zdravlje je juče je donio naredbu da se u Tuzima zatvore ugostiteljski objekti, uz obrazloženje da građani Podgorice, gdje već sedam dana ne rade lokali, odlaze u susjednu opštinu kako bi posjećivali ugostiteljske objekte.

Predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj kazao je za AA da je u prvom valu virusa stao pred građane i prihvatio da opština bude u lockdownu.

“Mi nismo ovdje slučajno, već smo izabrani da vodimo ovu opštinu, koja je najmanja, a najuspješnija u Crnoj Gori. Mi jesmo za rješenje, nismo samovoljno izašli na ulice. Zvao sam da mi se objasni zašto je donesena takva odluka, zašto privreda da trpi”, rekao je Đeljošaj.

Nakon vijesti da su građani blokirali ulaz u grad, oglasili su se iz Vlade Crne Gore. Pozvali su na dijalog, a najavljeno je da će premijer Zdravko Krivokapić doći da razgovara s građanima opštine.

Potpredsjednik opštine Tuzi Haris Ramović u razgovoru za AA ističe da su građani izašli na ulice, jer na taj način brane Ustav Crne Gore.

“Branimo Ustav od Vlade Crne Gore”, kazao je Ramović.

Nezadovoljni odlukom Vlade Crne Gore su i sami građani opštine Tuzi.

“Kao da je ovo nešto politički protiv Tuzi. Mi smo pokazali kako se poštuju mjere tokom marta prošle godine, svaki Tuzanin je tada bio kući. Ovo je neki revolt. Borićemo se svim demokratskim sredstvima da ostvarimo svoja ljudska prava”, kaže Edin Krnić, mještanin Tuzi.

U Tuzima je prisutan veliki broj policije. Na ulazu u opštinu su policijske snage koje kontrolišu sve automobile i putnike.