Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Patrijarh Irinej: Zadovoljstvo mi je što učestvujem u velikom slavlju RS-a

irinej banja luka1

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej u večernjim satima stigao je u Banja Luku gdje su ga kod Hrama Svete Trojice dočekali predstavnici Eparhije banjalučke i zvaničnici bh. entiteta Republike Srpske i Grada Banjaluka, javlja Anadolu Agency (AA).

Patrijarha Irineja dočekali su episkop banjalučki Jefrem, Milorad Dodik, predsjednik RS-a, Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine RS i Igor Radojičić, gradonačelnik Banja Luke.

Episkop banjalučki Jefrem u Hramu Svete Trojice nakon pojanje mnogoljetstvija zaželio je dobrodošlicu patrijarhu i izrazio zahvalnost što će prisustvovati proslavi Svetog Stefana.

 

Parijarh Irinej rekao je u obraćanju prisutnima da mu je ”zadovoljstvo što je u prilici da učestvuje u velikom slavlju povodom 25 godina postojanja Republike Srpske”, sutrašnjeg entitetskog praznika kojeg je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim.

Blagoslovio je prisutne zvaničnike i okupljene vjernike.

Iz Eparhije banjalučke najavljeno je da će patrijarh Irinej sutra u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u 9 časova služiti Svetu arhijerejsku liturgiju povodom praznika Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana.

Liturgiji će prisustvovati i Dodik i drugi zvaničnici RS.