Pavić: RS počinje da se urušava

BiH

Marko Pavić

Sukobi na političkoj sceni RS-a moraju hitno da prestanu. Ovo nije više stvar samo političara, već cijele Republike Srpske, koja počinje da se urušava. Institucije iz RS-a moraju da sarađuju sa institucijama BiH, kaže u intervjuu za Novosti Marko Pavić, predsjednik DNS-A.

– Ne mislim da Bosića i Dodika treba miriti, ali svaki prijedlog vlasti RS-a mora ići preko srpskih članova u Vijeći ministara BiH, ili preko poslanika iz RS-a u Parlamentu BiH. A, Bosić i Dodik, u kakvim će ličnim odnosima biti, to nek oni odluče. Činjenica je, međutim, da njihov odnos ne smije da koči odnose vlasti na nivou RS-a i BiH i napredak Republike Srpske. Svađe se moraju prevazići, jer sa sadašnjim stanjem i sukobima, pre svih Dodika i Bosića, na političkoj sceni gube svi u RS-u, ističe Pavić.

– DNS i jeste korektivni faktor na političkoj sceni Republike Srpske, koji neće dozvoliti da stranački sukobi SDS i SNSD ugroze prosperitet i napredak RS. Tražimo saradnju na nivou BiH, kako bi preko institucija BiH ojačali Republiku Srpsku. To je zadatak svih stranaka iz RS – jaka Srpska.

– Političari moraju da odgovaraju pre svega građanima RS-a, a ne da idu za ličnim interesima i partijama. Mi na nivou BiH ne možemo imati dve politike. Tu mora biti jedna politika koja je dogovar između institucija RS i srpskih predstavnika u Sarajevu, kaže Pavić.