BiH

Završeno čišćenje jezera

Pionirska dolina od sutra otvorena za posjetioce

28/02/2020

Nakon što voda u korita bude puštena labudovi, guske i patke će biti vraćeni u svoja staništa, odnosno ostrva koja se nalaze u sredini.

Rekreativno-zabavni centar “Pionirska dolina” i zoološki vrt počet će sa radom sutra ujutro, jer je posao čišćenja vještačkih jezera završen.

U proteklih desetak dana, zbog sigurnosti gostiju ta zelena oaza bila je zatvorena za posjetioce, a brojne građevinske mašine i radna snaga radili su na čišćenju mulja i taloga iz dva vještačka jezera koja se nalaze u centralnom dijelu sarajevskog zoološkog vrta.

S dna oba jezera očišćeno je nekoliko tona kubika taloga i mulja koji se sakupljao nekoliko desetina godina, saopćeno je iz KJKP “Park”.

U projektu čišćenja i uređenja vještačkih jezera preduzeću Park i Pionirskoj dolini podršku su dali i komunalna preduzeća “Rad” i “ViK”, te pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, a jezera bi već iduće sedmice mogla biti ponovo ispunjena vodom.

Nakon što voda u korita bude puštena labudovi, guske i patke će biti vraćeni u svoja staništa, odnosno ostrva koja se nalaze u sredini.

Tokom naredne sedmice i taj dio će biti završen, a do tada u tom dijelu Pionirske doline, odnosno uz sama jezera bit će ograničeno kretanje, dok ostali dijelovi rekreativno zabavnog centra i pristup svim nastambama i ostalim sadržajima sada je slobodan za goste.

Pionirska dolina će radit po ustaljenom rasporedu i tokom praznika. Radno vrijeme Pionirske doline tokom marta bit će svaki dan od 8.00 do 18.00 sati.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.