BiH

Udruženje s Kosova

Pisali evropskim zvaničnicima: Republika Srpska da bude dio Srbije

19/12/2018

Rekli smo da muslimani ili Federacija BiH ne mogu dobiti teritoriju Republike Srpske, zbog kosmetskih žrtava i srpskih žrtava u Republici Srpskoj

Udruženje porodica ubijenih i kidnapovanih na Kosovu saopštilo je da eventualni, pravno obavezujući sporazum sa Prištinom treba da označi sjever Kosova i Metohije – Kosovsko pomoravlje kao teritoriju Srbije, ali i da obuhvati Republiku Srpsku, prenosi Srna.

Porodice žrtava su u otvorenom pismu evropskom komesaru za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannesu Hahnu i visokom predstavniku EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Federici Mogherini istakle da je to njihov stav o pitanju razgraničenja na Kosovu, pri čemu ovaj sporazum treba da označi i Republiku Srpsku kao teritoriju Srbije.

– Naš stav porodica kosmetskih žrtava je da ‘teroristička i zločinačka OVK’ ne može dobiti celu teritoriju Kosova. Rekli smo da muslimani ili Federacija BiH ne mogu dobiti teritoriju Republike Srpske, zbog kosmetskih žrtava i srpskih žrtava u Republici Srpskoj, poručilo je Udruženje kosmetskih žrtava.

U otvorenom pismu se ističe i da srpske svetinje na Kosovu – Pećka Patrijaršija, Visoki Dečani, Bogorodica Ljeviška, manastir Gračanica i druge, moraju biti pod zaštitom UNESCO kao srpska i svjetska kulturna i istorijska baština.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.