Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

entitetski parlament

Počela redovna sjednica Narodne skupštine RS, na dnevnom redu 20 tačaka

nsrs
Foto: Fena/Arhiv

Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o očuvanju kulturnog i historijskog nasljeđa svetog manastira Hilandar – prijedlog predsjednika entiteta

Osma redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na čijem dnevnom redu se nalazi 20 tačaka, počela je danas u 10.00 sati.

Usvojen je dnevni red sjednice, na kojem se između ostalog nalazi Prijedlog programa rada Narodne skupštine RS za 2024. godinu, Prijedlog zakona o Agenciji za visoko obrazovanje RS – po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Porodičnog zakona – po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku – po hitnom postupku te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vanparničnom postupku – po hitnom postupku.

Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o očuvanju kulturnog i historijskog nasljeđa svetog manastira Hilandar – prijedlog predsjednika entiteta, Nacrt zakona o samostalnim preduzetnicima te Nacrt zakona o pripajanju dijela Grada Zvornik Općini Lopare, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću NSRS.

Narodna skupština RS danas će razmatrati i Prijedlog budžeta Regulatorne komisije za energetiku RS za 2024. godinu, Izvještaj o poslovanju Investiciono-razvojne banke RS a. d. Banja Luka i fondova za 2022. sa Izvještajem nezavisnog spoljnog revizora, te Poseban izvještaj Ombudsmana za djecu “Vršnjačko nasilje u vaspitno-obrazovnim ustanovama”.

Na zahtjev Vlade RS, prijedlog dnevnog reda Osme redovne sjednice dopunjen je tačkom: Prijedlog zakona o Agenciji za visoko obrazovanje RS – po hitnom postupku.