Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počela sjednica Vlade Federacije BiH

vlada fbih

Današnja sjednica Vlade Federacije BiH u Mostaru počela je informacijom direktora Porezne uprave FBiH o analizi stanja najvećih poreznih dužnika u FBiH, što je Federalna vlada zatražila na hitnoj sjednici održanoj prije dva dana, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Dnevnim redom predviđeno je i razmatranje Prednacrta zakona o veterinarsko-medicinskim proizvodima. Osim zaštite zdravlja životinja i ljudi te postizanja boljih ekonomskih učinaka, cilj ovog zakona je uspostavljenje učinkovitog sustava kontrole proizvodnje i prometa ovim proizvodima koji bi joj omogućio odobravanje izvoza proizvoda životinjskog porijekla na tržište EU.

Danas će biti razmatran i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutarnjoj reviziji u javnom sektoru u FBiH, kojim su obuhvaćene i pravne osobe u kojima Federacija BiH ili županije imaju većinski vlasnički udjel, obzirom da nesumnjivo pripadaju javnom sektoru.

Članovi Federalne vlade izjasnit će se i o izmjenama i dopunama Uredbe o poticanju zapošljavanja, a jedna od novih odredaba je i da subvenciju može ostvariti poslodavac koji u posljednjih osam mjeseci do objave javnog poziva (umjesto dosadašnje definicije “do potpisivanja ugovora”) o poticaju zapošljavanja nije smanjio broj zaposlenih s liste osiguranih osoba.

Za današnju sjednicu je planirano i izjašnjenje o davanju suglasnosti za usvajanje Plana poslovanja JP Željeznice FBiH d.o.o. Sarajevo za 2016. godinu te o Prijedlogu odluke o utvrđivanju interesa Federacije BiH za obavljanje usluga željezničkog putničkog i kombiniranog prometa za 2016. godinu.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je, za današnju sjednicu, pripremilo informaciju o vlasničkoj i strukturi temeljnog kapitala šumskoprivrednih društava.