Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prince sedam dana prije smrti bio u bolnici jer se predozirao?

prince4444

Dan nakon što je pronađeno beživotno tijelo legendarnog muzičara Princea, pojavile su se brojne spekulacije o uzrocima njegove smrti, prenose mediji.

Legendarni muzičar je prije sedam dana hitno prebačen u bolnicu, a tada se pisalo da je patio od težeg oblika gripe, no prema pisanju portala TMZ, Prince je bio pretjerao s konzumacijom droge te se umalo predozirao. Nakon što je stigao u bolnicu ljekari su mu dali takozvani ‘spasonosni šut’, koji se obično primjenjuje kako bi se suzbilo djelovanje opijata.

Bilo je to samo nekoliko sati nakon što je održao nastup u Atlanti, a oni koji su ga slušali, kažu da se tokom koncerta dobro držao. Ljekari su mu tada savjetovali da ostane u bolnici sljedeća 24 sata, a njegovi saradnici zahtijevali su da mu se dodijeli soba u zasebnom dijelu bolnice. Kada im je rečeno da to nije moguće, Prince je iz bolnice otpušten tri sata nakon što je primljen, a izvori za TMZ tvrde da po izlasku nije bio u najboljem stanju.

Prince je pronađen mrtav u četvrtak ujutro na imanju u Minnesoti, a vlasti pokušavaju doći do ljekarskih dokumenata kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Iako je njegova iznenadna smrt šokirala njegove obožavatelje diljem svijeta, Radar Online piše da se sa zdravstvenim problemima i ovisnosti o drogama borio već godinama.

Ured šerifa je objavio i priopćenje u kojemu se navodi da je prvi poziv s Princeovog imanja stigao u 9:43 po lokalnom vremenu. Na mjesto događaja upućeni su policajci i hitna pomoć, a pjevača su beživotnom stanju pronašli u liftu jednog od objekata. Odmah su ga pokušali oživjeti, no nije im uspjelo te su ga u 10:07 proglasili mrtvim, a ubrzo su ga i službeno identificirali.

Policija je objavila transkript poziva koji im je uputila nepoznata osoba nakon što je shvatila da je Prince preminuo.

Pretpostavlja se da je Princeov zadnji nastup bio u subotu kada se iznenada pojavio na partyju u Minnesoti, a u nedjelju je snimljen kako ispred svog imanja vozi bicikl. To se smatra i njegovom posljednjom fotografijom.