BiH

Mostar

Počelo obilježavanje 42. godišnjice Univerziteta “Džemal Bijedić”

05/02/2019

U povodu ove godišnjice na Univerzitetu će i sljedećih dana biti upriličen niz manifestacija

Prezentacijom naučnoistraživačkih i međunarodnih projekata u utorak u Mostaru počeo je svečani program obilježavanja 42. godišnjice postojanja Univerziteta “Džemal Bijedić”.

Prorektorica za međunarodnu saradnju na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru Maja Kazazić kazala je kako je ovo prvi događaj dvotjednog programa obilježavanja 42. godišnjice osnivanja Univerziteta na kojemu su predstavljeni znanstvenoistraživački i međunarodni projekti.

– Danas smo predstavili pet naučnoistraživačkih te 13 međunarodnih projekata u kojima je Univerzitet tijekom 2018. godine sudjelovao kao partner – kazala je Kazazić.

Dodala je kako su naučnoistraživački projekti većinom financirani od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti kao i Fonda za okoliš i zaštitu.

– Također, predstavljeno je devet Erasmus+ projekata za izgradnju kapaciteta u visokom obrazovanju čime se postiže unaprjeđenje i modernizacija visokog obrazovanja u partnerskim zemljama Evropske unije u koje spada i BiH – istaknula je Kazazić.

U povodu ove godišnjice na Univerzitetu će i sljedećih dana biti upriličen niz manifestacija, pa će tako u četvrtak biti predstavljene publikacije kojima je Univerzitet bio izdavač, dok će u subotu biti održana svečana promocija i dodjela diploma.

U ponedjeljak, 11. februara, bit će upriličen prijem umirovljenih zaposlenika Univerziteta, dok su četvrtak, 14. februara i petak, 15. februara rezervirani za Svečanu akademiju Univerziteta, odnosno promociju “Zbornika radova Džemal Bijedić – 100 godina od rođenja i 40 godina od smrti”.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.