Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

u zadnja 24 sata

Podaci iz KCUS-a i Opće bolnice: Umrlo 26 pacijenata, veliki broj ih u teškom stanju

opca bolnica sarajevo

U KCUS-u su trenutno hospitalizirana 524 teška COVID-19 bolesnika. U izuzetno teškom stanju je 60 bolesnika

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) preminula su još 24 Covid-pacijenta, javlja Faktor.

Tokom noći testirano je 168 uzorka na prisustvo koronavirusa. Pozitivno je 45 osoba, a radi se o novozaraženim iz Kantona Sarajevo.

U KCUS-u su trenutno hospitalizirana 524 teška COVID-19 bolesnika. U izuzetno teškom stanju je 60 bolesnika. U izolatoriju Podhrastovi smješteno je 108 bolesnika. Na Infektivnoj klinici je 96 bolesnika, od čega je 84 pozitivno na koronavirus.

Na koronavirus pozitivna su 183 uposlenika KCUS-a, dok se 66 nalazi u izolaciji. Danas je na bolovanju 477 uposlenika KCUS-a.

U Covid-odjelima Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” na hospitalizaciji je 195 teških pacijenata. Na intenzivnoj i postintenzivnoj njezi je smješteno 25 pacijenata, saopćeno je jutros.

Na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji jutros je sedam pacijenata, a tri su na respiratoru. U Covid trijažnoj ambulanti 17 pacijenata je opservirano i čekaju premještaj na odjel. Jučer su dva pacijenta preminula.

Opća bolnica je premašila određeni broj bolničkih kapaciteta, predviđen nedavnom odlukom Vlade Kantona Sarajevo za liječenje pacijenata od Covid-19.

Međutim, zbog povećanog priliva pacijenata na dnevnoj bazi se reorganizira prostor, ubacuju novi kreveti i preraspoređuje osoblje za brigu o ovim pacijentima. Tako je bilo i prethodnog dana i nastavlja se i danas.