Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjalučko tužilaštvo

Podignuta optužnica protiv policajaca koji su pretukli i uhapsili Brunu Batinića

batinić

Krivična djela su počinili na šteti Brune Batinića, državljanin Švedske koji je brutalno uhapšen zbog prisustva skupu Pravda za Davida

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv osumnjičenih policijskih službenika,  komandira PS-Centar Vladana Šikuljka i pomoćnika komandira PS-Centar Miše Volfa zbog krivičnog djela Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Optužnica je podignuta i protiv osumnjičenih Dejana Novića i Enisa Mušanovića zbog krivičnog djela Povreda ljudskog dostojanstva zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja i Portivpravno lišenje slobode.

Krivična djela su počinili na štetu Brune Batinića, državljanina Švedske, koji je brutalno uhapšen zbog prisustva skupu Pravda za Davida.

“Osumnjičeni su dana 20. juna 2019. godine, oko 19,40 časova u Banja Luci, u ulici Bana Milosavljevića, kao službene osobe prekoračenjem granica svog službenog ovlaštenja i neizvršavanjem svoje službene dužnosti teže povrijedili prava drugog odnosno, zloupotrebom svojih ovlašćenja prema drugom postupili na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo i drugog protivpravno zatvorili“, naveli su iz OJT Banja Luka.

Optužnica je proslijeđena dana 21. jula 2021. godine, na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banja Luci.

Batinić je zadobio povrede vrata i hematome na glavi. Izjavio je i kako su ga tukli u automobilu i policijskoj stanici. Iz policije su tada negirali da su prekoračili ovlaštenja.