BiH

Tužilaštvo BiH

Podignuta optužnica protiv Tijane Ajfon, ilegalno uvela Beograđanke u BiH da se prostituiraju

26/11/2020

Optužena Maksimović Tijana (1992.) iz Beograda, tereti se za kazneno djelo počinjeno na području Bijeljine u maju 2020. godine

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv:

Maksimović Tijane, rođene 1992. godine u Rumi, državljanke R Srbije.

Optužena se trereti da je, krajem mjeseca maja 2020. godine, poticala državljanke Srbije sa područja Beograda, G.S. i S.P. da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju sa njom u Bosnu i Hercegovinu, na područje grada Bijeljine, te da na privatnoj zabavi, pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 eura.

Kako se navodi u optužnici, optužena je zajedno sa navedenim osobama, dana 27.05. za vrijeme trajanja pandemije Covid 19, ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, preko vodene granice na rijeci Savi, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu na u mjestu Suho Polje u blizini Bijeljine.

Policijski djelatnici MUP-a RS, dolaskom na navedenu lokaciju prekinuli su održavanje zabave, te navedene osobe lišili slobode.

Optužena se tereti da je sa umišljajem, u cilju ostvarivanja nezakonite zarade, vrbovala i navodila dvije osobe, strane državljanke, na pružanje seksualnih usluga u državi u kojoj nemaju prebivalište ni državljanstvo, čime je počinila kazneno djelo-Međunarodno navođenje na prostituciju iz članka 187. stavak 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.