Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

za nove generacije

Podrška predloženom sporazumu o formiranju parlamentarnih većina

miletic

Pokret Za nove generacije će usmjeriti svu svoju snagu u tom pravcu, stoji u saopćenju ove stranke

Upravni odbor pokreta Za nove generacije podržao je predloženi Sporazum o formiranju parlamentarnih većina na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini, a koji su usaglasili sa postizbornim partnerima (Socijaldemokratska partija BiH, Narod i pravda, Naša stranka, Narodni evropski savez, Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad, Pokret demokratske akcije i Stranka za Bosnu i Hercegovinu).

Na taj način stvoreni su uvijeti za realizaciju druge, za naš pokret najbintije, faze pripreme zajedničkog djelovanja navedenih stranaka, kroz kreiranje zajedničkoga programa budućih izvršnih vlasti na svim nivoima.

Ovim činom ostvarujemo predizborne intencije pokreta da budućim političkim djelovanjem realiziramo ciljeve predviđene našim programom u onom političkom kapacitetu koji su nam Bosanci i Hercegovci dali na izborima.

Potpuno smo svjesni da bi znatno lakši i popularniji put za naš politički pokret bilo opoziciono djelovanje, koje bi sigurno kroz kritiku vlasti dovelo do povećanog interesovanja i popularnosti naših članova. No, sada nam se pružila prilika da konkretnim djelovanjem kroz poluge izvršne vlasti realiziramo dio našega predizbornog programa, i bilo bi neprincipijelno ali i politički kukavički, takvu priliku odbiti na uštrb političke popularnosti i promocije.

Jednostavno, nove genracije nemaju vremena za neke nove političke igrokaze, nego zaslužujuju konkretnu akciju i rješenja desetljećima nagomilavanih problema. Pokret Za nove generacije će usmjeriti svu svoju snagu u tom pravcu, stoji u saopćenju ove stranke.