Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Pogledajte vježbu koju su izveli pripadnici nekoliko jedinica za Dan policije KS

mup-ks-vjezba (5)

U okviru obilježavanja Dana policije KS, u bazi Sektora za policijsku podršku izvedena je pokazna vježba pripadnika Specijalne policijske jedinice, Jedinice interventne policije i Jedinice operativne podrške

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (KS) Admir Katica i zamjenik policijskog komesara Fatmir Hajdarević danas su povodom obilježavanja Dana policije Kantona Sarajevo, 6. aprila posjetili spomen-obilježja i odali počast ubijenim i poginulim policijskim službenicima.

– Časne žene i muškarci u policijskim uniformama pružili su prvi otpor agresoru hrabro braneći svoje sugrađane. Nikoga od njih ne smijemo zaboraviti. Naša je obaveza, zarad novih generacija, da prenosimo njihov glas hrabrosti, odlučnosti i patriotizma. S najvećim pijetetom se sjećamo i Mahmuta Trake, Elvedina Madeška, Muhidina Pivodića, Davora Vujinovića i Adisa Šehovića, koji su dali svoje živote vršeći časnu policijsku dužnost u periodu nakon agresije – kazao je Katica.

Čestitajući Dan policije, ministar je rekao da je obaveza svih donosilaca odluka da unaprijede uslove rada policijskih službenika.

– Na pitanje kako vidimo našu policiju danas i sutra, imamo nedvosmislene odgovore: kao hrabru, profesionalnu, odvažnu, opremljenu, modernu, spremnu – najbolju – poručio je Katica.

Čestitke povodom Dana policije KS uputio je i zamjenik policijskog komesara, glavni inspektor Fatmir Hajdarević.

– Kada smo se odlučili za policijski poziv – odlučili smo da se stavimo u službu građana, da štitimo njihove živote, imovinu i zagarantovane slobode. Mi smo na svoj izbor ponosni. Pokazali smo i u vremenima agresije, ponovne izgradnje našeg grada i domovine, pandemije i drugih izazova da smo spremni odgovoriti na sve zadatke u službi zaštite mira, pravnog poretka i reda – istaknuo je Hajdarević.

U okviru obilježavanja Dana policije KS, u bazi Sektora za policijsku podršku izvedena je pokazna vježba pripadnika Specijalne policijske jedinice, Jedinice interventne policije i Jedinice operativne podrške.

Delegacije Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije položile su cvijeće na spomen-obilježja ubijenih policijskih službenika Davora Vujinovića, Adisa Šehovića i Muhidina Pivodića, kao i na mjesta ukopa Mahmuta Trake i Elvedina Madeška.

Istovremeno, odata je počast na Šehidskom mezarju Kovači i mezaru prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića, kao i ispred ‘Vječne vatre’, Spomen obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995., te spomen obilježjima ubijenim policajcima u Velikom parku, Spomen sobi u MUP-u KS i FMUP-u, saopćeno je uz MUP-a KS.