BiH

stanje na putevima

Pojačan promet vozila na graničnim prijelazima

24/07/2021
FOTO: Ilustracija

dugo se čeka na prelazak granice u oba smjera na graničnim prelazima Neum I, Neum II, Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Gradina i Orašje

Duga su zadržavanja na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Gabela Polje, Gorica, Doljani, Deleuša, Zupci, Bijača, Vinjani Donji i Kamensko – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Također, dugo se čeka na prelazak granice u oba smjera na graničnim prelazima Neum I, Neum II, Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Gradina i Orašje. I na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog održavanja auto trke “Vlasenica 2021“ danas (24.07.) od 12 do 15 sati, kao i sutra (25.07.) od 10:30 do 14 sati, doći će do obustave saobraćaja na dionici Vlasenica-Han Pijesak.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi na rekonstrukciji silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, na autoputu A-1, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.