Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pojačane radarske kontrole u Brčkom do 4. decembra

dual red fleks radar

Pripadnici Jedinice saobraćajne policije Brčko distrikta vršiće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila od danas do 4. decembra na većini puteva na području distrikta, posebno u naseljenim mjestima, najavljeno je iz brčanske policije.

Brzina kretanja vozila biće pod radarskim nadzorom na magistralnim putevima koji iz Brčkog vode ka Bijeljini, Banjaluci, Tuzli i Loparama, kao i na više lokalnih saobraćajnica.

Vozači se upozoravaju da se na putnim pravcima Brčko-Lončari (Ulica Dejtonska), Brčko-Bijeljina (Ulica Bijeljinska), Brčko-Čelić (Ulica Nikole Tesle) i Brčko-Cerik (Malezijski put) brzine kretanja vozila kontrolišu iz dva smjera pomoću stacionarnih radara.

“Osim ovih, vršiće se i nenajavljene kontrole, posebno na mjestima gdje se razvijaju veće brzine (poslije stacionarnih radara, u uličnoj mreži grada) sa pokretnim radarom koji nakon podešavanja automatski samostalno radi i registruje prekršaje”, navodi se u saopštenju.

Radarska kontrola obavljaće se od 20.00 do 22.00 časa danas na putu Sarajevska-Mostarska, sutra na putu Bijeljinska-Ilićka-Semberska, a u četvrtak, 1. decembra na putu Dejtonska-Plazuljska.

Policija distrikta sugeriše vozačima da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima i da poštuju saobraćajne propise da bi zaštitili sebe i druge učesnike u saobraćaju.